Henri op Camino

Henri Ververs

( Inzamelactie )

Fundraising page closed You can't donate anymore
from € 2.260 (82%)

OKTOBER 2018

Deze actie is gesloten. U kunt doneren op mijn nieuwe actie

https://www.alsacties.nl/actie/henri-ververs-4

 

Groet Henri

-----------------------------------------------------------------------------------

 

OKTOBER 2017

Lieve mensen.

Mijn actie voor Stop! ALS loopt dermate voorspoedig dat ik mijn doelstelling van 1 euro per kilometer verhoog naar 2 euro. Help mij deze extra uitdaging aan te gaan.

Groet Henri

 

-----------------------------------------------------------------------------------

 

SEPTEMBER 2017, ROC DU MAROC

Eindelijk is het zover. Na vele trainingsuren en andere voorbereidingen begint volgende week mijn mountainbike avontuur in Marokko. Zaterdag 7 oktober vlieg ik naar Marokko om van maandag 9 oktober tot en met zaterdag 15 oktober deel te nemen aan de Roc Du Maroc. Een extreme mountainbike endurance voor iedereen die gepassioneerd is door fietsen, sport en zelfopoffering.

Behalve als sportieve uitdaging zie ik het volbrengen van de tochten ook als een moment van reflectie. Vandaar dat ik deze reis koppel aan een goed doel: ‘Stop ALS’. Deze zeer ernstige spier-/zenuwziekte kenmerkt zich door het langzame afsterven van de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen. Spiergroep voor spiergroep valt uit. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is. Over de oorzaak van de aandoening is nog steeds weinig bekend. Daarom werft Stichting ALS Nederland fondsen voor onderzoek. De stichting zet zich in voor een grotere bekendheid van de ziekte en voor een betere kwaliteit van zorg voor de 500 mensen die nu jaarlijks door ALS getroffen worden. Mijn moeder was één van hen, zij stierf in 2006 aan de ziekte

Zoals mij een lange weg op de mountainbike te wachten staat, is er ook nog een lange weg te gaan om ervoor te zorgen dat ALS definitief een halt toegeroepen kan worden, of zelfs maar te vertragen. ALS moet de wereld uit! Vecht daarom met mij mee tegen de ziekte. Doneer een mooi bedrag. Alle beetjes helpen!

Er staat al een mooi bedrag op van mijn Camino door Spanje, maar ik zou er graag nog minimaal één euro per kilometer bij hebben.

 

Je kan mij live volgen op http://henriopcamino2017.blogspot.nl 

Ook via Facebook ben ik als Henri op Camino te volgen

 

-----------------------------------------------------------------------------------

Juli 2017, AKTIE GAAT DOOR

Na mijn succesvolle Camino in Spanje staat alweer de volgende uitdaging gepland: RocDuMaroc.
Van 9 tot 14 oktober 2017 zal ik deelnemen aan dit extreem mountainbike avontuur door het Atlas gebergte en de Sahara woestijn. Voor meer info over het evenement kijk op www.rocdumaroc.com.

Zoals mij een lange weg op de mountainbike te wachten staat, is er ook nog een lange weg te gaan om ervoor te zorgen dat ALS definitief een halt toegeroepen kan worden, of zelfs maar te vertragen. ALS moet de wereld uit! Vecht daarom met mij mee tegen de ziekte. Kijk op mijn blog, klik op de digitale collectebus en doneer een mooi bedrag. Alle beetjes helpen!

Ook tijdens deze tocht zal ik mijn aktie voor Stop! ALS voortzetten.

Doneer op https://www.alsacties.nl/actie/henri-ververs-3

-----------------------------------------------------------------------------------

Maart 2017, PERSBERICHT

Apeldoorner Henri Ververs fietst naar Santiago de Compostela

Pelgrimstocht op mountainbike

ten behoeve van spierziekte ALS

Eind mei 2017 vertrek ik voor mijn derde pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Dit keer ga ik de tocht vanuit Sevilla via de Zilverroute of Via de la Plata naar het beroemde bedevaartsoord per mountainbike af te leggen. Ofwel 1200 kilometer afzien op onverharde paden en over bergtoppen die variëren in de hoogte van 700 tot 1300 meter. Tijdens deze tocht wil ik geld inzamelen voor onderzoek naar ALS, een vooralsnog ongeneesbare spier- en zenuwziekte waaraan mijn moeder in 2006 overleed.

Behalve als sportieve uitdaging ziet ik het volbrengen van de Camino ook als een moment van reflectie. Vandaar dat ik deze reis koppel aan een goed doel: ‘Stop ALS’. Deze zeer ernstige spier-/zenuwziekte, een afkorting voor Amyotrofische Lateraal Sclerose, kenmerkt zich door het langzame afsterven van de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen. Spiergroep voor spiergroep valt uit. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is. Over de oorzaak van de aandoening is nog steeds weinig bekend. Daarom werft Stichting ALS Nederland fondsen voor onderzoek. De stichting zet zich in voor een grotere bekendheid van de ziekte en voor een betere kwaliteit van zorg voor de 500 mensen die nu jaarlijks door ALS getroffen worden. De moeder van Henri Ververs was één van hen, zij stierf in 2006 aan de ziekte.

In de zomer van 2012 fietste ik de Camino naar Santiago de Compostela al eens in het gezelschap van mijn vriendin Marjolein. In 38 dagen overbrugde het duo destijds bijna 2700 kilometer rechtstreeks vanuit Apeldoorn naar de noordwestpunt van het Iberisch schiereiland. Ging deze eerste tocht voornamelijk over geasfalteerde wegen, nu waag ik mij twee weken lang op zijn mountainbike op het ‘ruigere gedeelte van het traject. Ditmaal voert de pelgrimstocht over onverharde paden en moeten onderweg bovendien bergen van 800, 1100 en 1300 meter beklomen worden. Via zijn blog en Facebookpagina houdt hij thuisblijvers dagelijks op de hoogte van zijn vorderingen.

Zoals mij een lange weg op zijn mountainbike te wachten staat, is er ook nog een lange weg te gaan om ervoor te zorgen dat ALS een definitief halt toegeroepen kan worden, of zelfs maar te vertragen. ALS moet de wereld uit! Vecht daarom met mij mee tegen de ziekte. Kijk op de mijn blog en klik op de digitale collectebus en doneer een mooi bedrag. Alle beetjes helpen.

Wie benieuwd is naar wat de fietsende pelgrim gaat meemaken tijdens zijn Camino, kan op http://henriopcamino2017.blogspot.nl/ de gewenste informatie vinden. Ook via Facebook, als Henri op Camino, is hij te volgen.

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all
€ 25 01-09-2018 | 09:48
€ 62 10-12-2017 | 10:12 Opbrengst van collectebus tijdens de dia-avond gehouden 9 december 2017
€ 50 20-10-2017 | 11:49
€ 5 14-10-2017 | 12:59
€ 25 11-10-2017 | 23:49 Goed bezig Henri. Succes met het behalen van beide doelen!